Danielle Darrieux er død

Scroll down to content

Danielle Darrieux (født 1. maj 1917 i Bordeaux, død 18. oktober 2017) var en fransk skuespillerinde og sanger med en filmkarriere, som har varet i 80 år.
Darrieux debuterede i 1931 og blev snart populær i en række glamourøse og romantiske roller som baronesse Maria Vetsera, kronprins Rudolfs elskerinde, i Mayerling-dramaet fra 1936. Hun leverede en række karakterroller i film af Max Ophüls som La Ronde (Kærlighedskarrusellen, 1950), Le Plaisir (1952) og Madame de… (Madames juveler 1953). Hun spillede også i Joseph L. Mankiewicz’ 5 Fingers (Operation Cicero, 1952) og Julien Duviviers Marie-Octobre (1958) og siden i Jacques Demys Les Demoiselles de Rochefort (Pigerne fra Rochefort 1967). Darrieux har fortsat filmroller sin høje alder til trods og fik stor opmærksomhed for sin rolle i François Ozons 8 femmes (8 kvinder – og et mord 2002), som hun fik en European Film Award for som bedste skuespillerinde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: