BERLINALE 2018

“Romy Schneider blev kun 43 år. I 1981 gav hun sit sidste interview til journalisten Michael Jürgs fra Die Stern, mens fotografen Robert Lebeck tog portrætter, der er blevet ikoniske. Interviewet var overraskende ærligt – faktisk i så høj grad, at Jürgs, der var kommet for at udlevere Schneider, endte med at give hende teksten til rettelse. Hun fjernede ikke et ord, men skrev på sidste ark, at hun havde til hensigt at leve.

Samtalerne blev ført over tre døgn i Quiberon, hvor Schneider var på afvænning for sit blandingsmisbrug. En veninde kom på besøg, og de fire gik i byen sammen. Romy Schneider lo, rasede, græd, kæderøg, sagde dybe, hårde og patetiske ting. Interviewet er en klassiker. Emily Atef genskaber det næsten 1:1, og Marie Bäumer har stor fysisk lighed med Romy Schneider.

3 Tage in Quiberon er en god introduktion, hvis Schneiders tid ligger for langt tilbage. Tyskland tilgav aldrig den østrigske stjerne, der blev folkeeje i rollen som Sissi (kejserinde Elisabeth) på tv, at hun ville andet og mere. Derfor tog hun til Frankrig og blev især Claude Sautets actrice fêtiche. Det var en pointe, at hun atter spillede Sissi i Luchino Viscontis Ludwig fra 1972.” – Bo Green Jensen fra Weekendavisen på Facebook.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: