Paco de Lucía: flamencoens mester

Scroll down to content

SE FILMEN PÅ BLOCKBUSTER HER

Instruktøren Francisco Sánchez Varela er søn af den verdensberømte flamenco-guitarist Paco de Lucia, og det har givetvis medvirket til filmens intime, frimodige karakter. Maestroen deler generøst ud af sig selv og sin historie, og musikindslagene er intet mindre end fantastiske. Udover Paco de Lucia selv medvirker et sandt who is who fra musikscenen – ført an af flamenco-legenderne José Greco, Sabicas, Niño Ricardo og Bambino Camarón. Den fattige de Lucías kærlighedsaffære med flamencoen startede allerede i barndommens Algeciras, mens hans internationale karriere tog fart, da han blot 15 år gammel optrådte på The Ed Sullivan Show. Filmens overdådige koncertoptagelser understreger omfanget af hans enorme talent, og også hans eskapader over i jazzmusikken sættes i tale – med Carlos Santana, Ruben Blades, Alejandro Sanz, John McLaughlin og Estrella Morente som karaktervidner. Paco de Lucia døde i februar 2014, blot 66 år gammel – og umiddelbart før filmens færdiggørelse. I 2015 vandt filmen en Goya for årets bedste dokumentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: