Jeg er sådan en kedelig en, der ikke kan lide sjove film. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har ladet mig overbevise om, at netop denne her sjove film/serie/bog vil tale til min sans for humor – og så har jeg siddet der og enten bare ikke syntes, det var sjovt eller decideret krummet tæer.

Hvad nu, hvis jeg ikke griner?

Derfor var jeg faktisk lidt nervøs ved at skulle se ‘Ditte & Louise’ – tænk nu, hvis jeg, en dedikeret feminist, ikke syntes, den var sjov! En mand med (film)forstand, som jeg mødte, lige inden jeg gik i biografen, sagde: Filmen er sjov, fordi Ditte og Louise sætter sig selv på spil 100%. Og han havde ret – den er vildt sjov, og det er den netop, fordi de to udleverer sig selv fuldstændig, og det er ikke kønt at se på. Jeg har fx ALDRIG set så mange piiiinlige sexscener i én film. Pinlige, men sjove!

Vi er helt til grin

At dømme efter overvægten af kvinder i biografen, forestiller mænd sig nok, at det er en film, der hænger mænd ud, lidt ligesom ‘En Frygtelig Kvinde’ hænger kvinden ud. Men der tager de helt fejl, for den her film hænger os alle sammen til tørre. Alle de fordomme, vi har om det andet køn, bliver udstillet, M & K præcis lige meget. Faktisk er den mest sympatiske karakter Dittes lidt brovtende og halvkriminelle mand, der er den eneste af alle filmens karakterer, der behandler sin partner som et andet menneske og ikke som en *kvinde* eller en *mand*.

Anders W. Berthelsen

Jeg har fået stor respekt for Anders Berthelsen, fordi han er gået med til at spille denne utrolige, overdimensionerede pseudo-cameo-rolle, hvor han simpelthen optræder så forkælet, så traditionelt mandet, så idiotisk, at man næsten taber vejret. Han selvudleverer lige så ihærdigt, som Ditte og Louise gør det.

Vis jer nu som mænd, mænd!

Så MÆND, tage nu jeres koner og kærester under armen og gå ind og se den her film og grin over kvinder, der forlanger det umulige af mænd, kvinder, der boller alt, hvad der rører sig, for at blive bekræftet, kvinder, der slesker for kendte mænd – og mænd, der opfører sig jævnfør alle de samme kønsstereotyper. Og når Ditte så bliver til Ditlev, så kortslutter det hele, og vi bliver udstillet. Det er mageløst!

***

Néné er fast gæste-blogger på Biograf-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: