Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080

Scroll down to content

SE FILMEN TIL FRANSKE FILM MANDAGE

Det er en af 1970’ernes store milepæle, vi her kan præsentere op til kvindernes internationale kampdag. Der er tale om blot 24-årige Chantal Akermans ypperlige filmværk ‘Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080‘, som følger en midaldrende enke i hendes hverdagsgøremål, mens sønnen er i skole. Indkøb, madlavning, rengøring og så det daglige herrebesøg- for at få enderne til at mødes. Lige indtil den dag det uventede indtræffer, og Jeannes trygge rutiner krakelerer. I hovedrollen ses Delphine Seyrig i en fuldstændig enestående præstation. Ved premieren i 1975 kaldte Le Monde filmen for filmhistoriens første feministiske mesterværk. I dag funkler filmen som et hovedværk, og det er på tide, filmen også kan nydes af et dansk biografpublikum.

TRAILER:

EKSTRAMATERIALE:

SOCIAL:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: