Instruktøren og skuespilleren Yasuke Kafuku plejer et på én gang platonisk og lidenskabeligt forhold til sin hustru gennem 20 år, manuskriptforfatteren Oto. De udklækker idéer, mens de har sex eller kører ture i deres bil, som er mere end bare et transportmiddel for parret. Men under den harmoniske overflade ulmer konflikterne, og en chokerende hændelse bliver springbrættet for Ryûsuke Hamaguchis kontemplative og lavmælt følsomme road trip – bygget over en historie af Haruki Murakami. Filmen vandt prisen for bedste manuskript ved Cannes-festivalen 2021 og er netop blevet nomineret til hele 4 Oscar-statuetter, herunder i kategorien ‘Bedste film’. Hamaguchi var senest aktuel med ‘Japanske fortællinger’, som vandt Sølvbjørnen i Berlin. Filmen er del af Filmporten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: