🇦🇹 ØSTRIGSKE FILMDAGE: ‘Corsage’ er en klassisk periodefilm med et moderne twist i portrættet af verdenshistoriens første feminist. En rebelsk og nutidig heltinde, der kæmper sin egen revolution for at bryde ud af tidens og kønsrollernes indskrænkede korset. Kejserinde Elisabeth af Østrig – også kendt som Sissi – er beundret for sin skønhed og for at være et stilikon. Men da hun i 1877 fylder 40 år, må hun kæmpe for at bibeholde sit offentlige image og leve op til samfundets skønhedsidealer – ved at stramme sit korset yderligere og yderligere. Efterhånden som Elisabeth modvilligt ser sin rolle reduceret til en køn kransekagefigur ved offentlige begivenheder, gør hun oprør og lægger egenhændigt en listig og skæbnesvanger plan for at beskytte sit eftermæle. Vicky Krieps (‘Bergmans Ø’, ‘Den skjulte tråd’) er formidabel i sin karrieres højdepunkt i rollen som kvinden, der tager sit liv og sin fremtid i egne hænder. Instrueret af Marie Kreutzer. Se CORSAGE fra torsdag den 16. marts i @grandteatret. [PR: Angel Films]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: