Julian Schnabel: A Private Portrait

Scroll down to content

SE FILMEN PÅ CPH:DOX

Uanset om han arbejder med malerier, skulpturer eller film laver Julian Schnabel altid værker, der er lige så store – og lige så generøse – som hans personlighed og karisma. Den amerikanske kunststjerne har i over fyrre år været en centrifugal skaberkraft i den internationele kunstverden, men nu stiller han selv op til et privat portræt. Og det er et udadvendt menneske, vi møder. Siden han slog igennem på Manhattans kunstscene i 80’erne har Schnabel samlet venner som Lou Reed, Al Pacino og Willem Dafoe – og ikke mindst sine mange børn – omkring sig, og de nuancerer billedet af mennesket bag de gule solbriller og den karakteristiske pyjamas-jakke. Med film som ‘Basquiat’ og ‘Dykkerklokken og sommerfuglen’ har Julian Schnabel udvidet sit virke og fundet et nyt publikum uden at miste den konstante reference til de virkelige mennesker, som altid er den vigtigste inspiration i hans kunst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: