retssal-malthe-800x450

SE FILMEN PÅ CPH:DOX / EKSTRA VISNING I GRAND TEATRET I AFTEN KL. 21:30

Under et forhør i USA er det både lovligt og almindeligt at bruge særlige, psykologiske teknikker for at få den tiltalte til at tilstå, hvad enten den sigtede er skyldig eller ej. I et lukket rum kan trænede forhørsledere ikke bare få hvem som helst til at tilstå hvad som helst – de kan også få uskyldige mennesker til at tro, at de faktisk har begået forbrydelser som mord og overgreb på børn. I New York arbejder den danskfødte forsvarsadvokat Jane Fisher-Byrialsen for at forhindre de falske tilståelser, så færre ender i fængsel for forbrydelser, de ikke har begået. Gennem fire af hendes sager møder vi de involverede, tidligere anklagede og de fængsledes familiemedlemmer. Og gennem videooptagelser fra forhørslokalet, der får hårene til at rejse sig, oplever vi hvad de sigtede har gennemlevet af brutal, psykisk manipulation fra politifolk, der er mere interesserede at i at opretholde deres høje opklaringsprocent, end i at få retfærdigheden til at ske fyldest. Danske Malthe Thomsen blev selv frikendt for en grundløs sigtelse, men mistanken hænger ved. ‘False Confessions’ er en juridisk thriller om en pro bono-idealists arbejde for retfærdighed i et kynisk retssystem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: