VISES TIL FRANSKE FILM MANDAGE DEN 28. MAJ kl. 19

Denne smukke filmatisering af Marguerite Duras’ roman af samme navn, foregår i juni 1944, hvor Frankrig stadig er under tysk besættelse. Forfatteren Robert Antelme, en nøglefigur i modstandsbevægelsen, bliver arresteret og deporteret. Hans unge hustru, Marguerite, som også er forfatter og engageret i modstandsbevægelsen, plages af frygt over ikke at høre fra ham og af dårlig samvittighed over sit hemmelige forhold til hans kammerat Dyonis. Hun møder en fransk gestapoagent, Rabier, og i sin desperation efter at finde sin mand, indgår hun nødtvunget i en flertydig relation med denne martrede mand, som er den eneste, der måske kan hjælpe hende. Krigens afslutning og fangernes hjemvenden fra koncentrationslejrene er for Marguerite startskudet på en utålelig ventetid, en lang og tavs smerte midt i et kaosfyldt Paris, som er ved at finde sine ben efter befrielsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: