SE FILMEN TIL CPH PIX

I det fiktive, svenske lillebysamfund Lafors slæber livet sig afsted for pigerne Aida og Dana. Så da byrådet beder de lokale skoleelever om at lave en reklamevideo for flækken i forhippelse på at tiltrække den tyske lavpriskæde Superbilly, slår de to veninder til. Men deres film udvikler sig snart til samfundskritik i takt med at de interviewer folk i byen, alt imens byrådsmedlemmet Musse desperat forsøger at få de tyske kunder på krogen. Dette er instruktør Gabriela Pichlers kun anden spillefilm, efter den roste Spise sove dø om immigranter og arbejdsløshed i Sverige, og ligesom i denne dissekerer hun her den svenske velfærdsstat og de faldgruber den præsenterer, især for ‘de fremmede’. Men Pichler har også sikker sans for det komiske i situationerne, ikke ulig hendes landsmand Ruben Östlund.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: