🇫🇷 FRANSKE FILM MANDAGE: Bedste film. Bedste instruktør. Bedste manus. ’Adieu les cons’ tog alle hovedpriserne (og mere til) ved årets César-uddeling – den franske Oscar. Filmens hovedperson er frisøren Suze (Virginie Efira), der efter at være blevet ramt af alvorlig sygdom, beslutter at opspore det barn, hun fik, men også gav fra sig – blot 15 år gammel. Men det er svært, for det franske bureaukrati er ikke til at spøge med. Derfor allierer hun sig med den livskriseramte JB (Albert Dupontel som også har instrueret) og blinde Mr Blin (Nicolas Marié). Og så begiver den umage trio sig ellers ud på en hysterisk morsom jagt efter det fortabte barn. ’Adieu les cons’ kombinerer vild slapstick med en stor kærlighed til filmens pænt udfordrede randeksistenser, der på fineste vis får understreget, at man altid løfter bedst i flok. Skulle man blive påmindet Terry Gilliams ’Brazil’, så er man tilgivet. Gilliam selv optræder i en cameo, og filmen er dedikeret til hans afdøde kollega fra Monty Python, Terry Jones. Se filmen i eftermiddag og i aften i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: