🇩🇪 TYSKE FILMDAGE: Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) gør sig vanligvis i storfilm, men her har han flyttet sig over i hybridgenren. ‘Der Maler‘ handler egentligt om Albert Oehlen, der i sine unge år var en vigtig figur i generationen af Die Neuen Wilden. Det er hans atelier, filmen udspiller sig i, og det er hans kunst, vi ser på væggene. Men malerierne males altså af en skuespiller (en tour de force-præstation af Ben Becker), der går i dialog med både værk og tilskuere, mens han formulerer de kreative processers udfordringer og dilemmaer, suppleret af en speak, hvor Charlotte Rampling leverer yderligere kontekst. Det kan lyde skørt, men giver mening på så mange planer samtidig med, at filmen selvironisk får kommenteret på den midaldrende, hvide mands rolle i kunsten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: