🇩🇪 TYSKE FILMDAGE: Hans (Franz Rogowski) overlevede koncentrationslejrene, men i efterkrigstidens Tyskland er der ingen nåde. Her ryger han bare ind og ud af fængsel, fordi han er homoseksuel. Med afsæt i den berygtede paragraf 175, som definerede homoseksualitet som ulovlig (og var del af den tyske straffelov fra 1871 og helt op til 1994), bliver Hans’ drømme om frihed systematisk knust. Den eneste stabile relation i hans liv bliver hans cellekammerat Viktor (Georg Friedrich), der er dømt for mord. I begyndelsen er der langt fra varme følelser mellem de to, men efterhånden opstår en kærlighedsrelation, som de holder vedlige i det omfang, omstændighederne tillader det. Sebastian Meise har instrueret en smuk og rørende film om venskab og kærlighed og om, hvad frihed i virkeligheden vil sige. Den tysk-østrigske koproduktion var indstillet som Østrigs Oscarkandidat. Se GROSSE FREIHEIT i dag i @grandteatret i København, @paradisbio i Aarhus og @cafebiografen i Odense. [PR]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: