🇸🇪 SÆRFORESTILLING: Filmen tegner et portræt af svenske billedkunstner Hilma af Klint (1862-1944) liv. Ligesom Vincent van Gogh brød hun først igennem efter sin død og er i dag en international superstjerne. Hilma var forud for sin tid, og hun vidste det. Hun forstod, at omverdenen ikke var parat til hendes kunst og besluttede derfor, at værkerne ikke måtte vises før 20 år efter hendes død. Da hendes billeder blev offentliggjort, omskrev hun kunsthistorien. Den Oscar-nominerede instruktør Lasse Hallström har lavet en engelsksproget film om Hilma, som undersøger hendes gådefulde liv, som først for nylig er begyndt at blive gransket. Hun var en pioner indenfor abstrakt kunst, et feministisk ikon i en tid, hvor mænd lavede alle reglerne, og så var Hilma nysgerrig på den spirituelle verden, som blev hendes kald. Hilma spilles i forskellige aldre af Lena Olin og Olins og Hallströms datter, Tora Olin, som debuterer som filmskuespiller. Ekstra visninger i Grand Teatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: