🇫🇷 FRANSKE FILM MANDAGE: Spanske Ramón Gonzalez overlevede terrorangrebet på spillestedet Bataclan den 13. november 2015 i Paris, og det er hans roman, ’Paz, amor y death metal’, der ligger til grund for denne stærkt gribende film, der nok tager afsæt i angrebet, men mest fokuserer på tiden efter. Hvordan overlever man efterdønningerne, det endnu ikke forvundne chok, arrene på sjælen og finder vej tilbage til en slags normalitet? Ramón Gonzalez løste det selv ved at gribe til fiktionen, og den har Isaki Lacuesta så ført over i filmmediet – med stor empati og en følelsesdybde, der ikke kun rører, men også renser – stærkt hjulpet på vej af helt suverænt, hudløst spil af hovedrolleindehaverne Nahuel Pérez Biscayart (120 slag i minuttet) og Noémie Merlant (Portræt af en kvinde i flammer). NB: Filmen vises i partnerskab mellem Franske Film Mandage og Copenhagen Catalan Film Festival (med engelske undertekster). @grandteatret serverer Moritz øl og tapas efter visningen, der er kl. 19 i aften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: