CPH:DOX / VISES I GRAND TEATRET OG DAGMAR

Suverænt observeret storfilm fra et moderne Babylon – en nedlagt lufthavn i Berlin, som i dag er hjem for migranter som 18-årige Ibrahim. Tempelhof var en grundsten i Hitlers planer. I dag er landingsbanerne omkring den nedlagte berlinerlufthavn en park med byhaver og liv. Men siden 2015 har lufthavnen også været et midlertidigt hjem for over 3000 asylansøgere. En af dem er den 18-årige syrer Ibrahim, og hans liv i det tyske limbo er kernen i Karim Aïnouz’ rigt detaljerede og allestedsnærværende film fra den menneskelige undtagelsestilstand i et babylonisk mikrokosmos. Der er håb, varme og humor i Aïnouz’ suverænt observerede film, som med en nærmest arkitektonisk sans for både de store linier og de mindste detaljer gør status over flygtningekrisen i Europa. Og som forhåbentlig vil sætte sit eget aftryk på den kollektive forståelse af den. Mens Ibrahim og hans kammerater kæmper med at mestre det tyske sprog, arbejder de ansatte i det enorme Tempelhof-kompleks med at tage imod de nyankomne og forberede beboerne på, hvad der venter dem – uanset om de får opholdstilladelse eller ej. En storfilm med både hjerte og et sikkert blik.

TRAILER:

SOCIAL:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: