Det er altid farligt at blive forelsket i en forfilm, for man kan nemt gå hen og blive skuffet. Det blev jeg dog ikke. Isle of Dogs er en vidunderlig film.

Og jeg er ikke engang sådan et rigtigt hundemenneske! Min overskrift er i øvrigt misvisende, da en ting, man IKKE hører i filmen, er hundegøen. For de eneste, vi som publikum forstår, er hundene, der taler glimrende engelsk. Menneskene taler japansk, og det, de siger, bliver kun oversat eller transkriberet (for hundenes skyld) i begrænset omfang. Man kan jo i reglen gætte, hvad de mener…

160px-wes_anderson-20140206-85Jeg er glad for, at hundene ikke gør, for det er et par håndfulde af mine yndlingsskuespillere, der lægger stemmer til dem – og andre af filmens karakterer. Fx. lægger Yoko Ono stemme til en karakter, der hedder Yoko Ono. Det er så typisk Wes Anderson, og det er nok også kun ham, der kan få så store navne til at lægge stemmer til en flok hunde i en stop-motion film. Jeg nævner i flæng: Edward Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand…

Filmen er fyldt med referencer til andre film – både børnefilm og voksenfilm. Nu da jeg ikke er professionel anmelder, kan jeg godt indrømme, at jeg næppe har fanget dem alle, og at det, for flere af dem jeg “fangede”, gør sig gældende, at jeg ikke kan huske navnet på filmen… Men det er sjovt alligevel. Også sjovt, at det er en børnefilm, der ikke er en børnefilm. Jeg var med en ven og hans to halvstore unger inde og se den. Den største kunne ikke lide den – nok fordi han var stor nok til at fatte, at der var en masse, han ikke fattede. Den lille derimod, som så filmen for pålydende, kunne godt lide den. Det siger faktisk mere om filmen, end det siger om de to unger.

I disse dage, hvor vores statsminister åbent taler om at sende alle Europas afviste til et fælles udrejsecenter i “et ikke attraktivt EU-land”, kan man godt få associationer til filmens borgmester, der på basis af omfattende fake news, sender alle hunde i interneringslejr på en ø fyldt med giftigt affald. Heltene i filmen er børn og unge. Forhåbentlig bliver de også helte her i virkeligheden!

***

Der blev ikke vist forfilm, der var nye for mig. Men en forfilm/teaser, jeg har set flere gange, var nu blevet kraftigt forlænget – selvfølgelig fordi vi kommer tættere på premieren. Det fungerer rigtigt godt, synes jeg, at køre en ganske kort teaser i længere tid og så komme med en udvidet forfilm tæt på premieren. Der er tale om Den Skyldige, en ny dansk film, der får premiere den 14. juni. Instruktøren er debutant, hans navn er Gustav Møller, og det er Jakob Cedergren, der spiller hovedrollen. Den ser spændende ud – jeg håber virkelig for dansk film, at det lykkes at lave en god film, der OGSÅ har publikumstække. Det har det knebet lidt med på det seneste.

Néné er fast gæste-blogger på Biograf-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: