VISES TIL NORSK-SVENSKE FILMDAGE

Harry Schein er mindre kendt herhjemme, men i Sverige var han en mastodont – både i filmens verden og udenfor: Ingeniør, debattør, filmkritiker, socialdemokrat, millionær og dandy! Da han var i tyverne – det var i 1950’erne – erklærede han, at han ville være millionær og blive gift med Sveriges smukkeste kvinde. Han ville have magt og indflydelse – og fik det også. Inden længe blev han Olof Palmes faste tennismakker, mens somrene blev tilbragt med Ingmar Bergman på Fårö. Mangt en aften sad han til højbords med Olof Lagercrantz, og så blev han i øvrigt gift med Bergmanstarletten Ingrid Thulin. Scheins private historie er utrolig nok i sig selv (og ikke uden en kerne af tristesse), men filmen er også en illuminerende fortælling om det moderne Sveriges fødsel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: