SE FILMEN TIL CPH PIX

Ser man godt efter, har der altid været en snert af de stilistiske forbilleder som Dreyer og Bresson i Paul Schraders ellers hårdkogte genrefilm. Men aldrig har det været så tydeligt som i ‘First Reformed’, hvor en fremragende Ethan Hawke spiller en samvittighedsplaget præst, der opsøges af en ung kvinde (Amanda Seyfried), som er bekymret for sin miljøaktivistiske mand. Pastoren hører han kun efter med et halvt øre. Men da den politiske fanatisme vinder genklang i hans selvransagende sind, eksploderer filmen ud af helt uventede tangenter. Schrader har instrueret en af sine bedste film nogensinde – som en actionfilm instrueret af Bergman.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: