SE FILMEN TIL CPH PIX

Jean-Luc Godard formår i en alder af 87 år stadig at lave film, der vender op og ned på hvad (vi tror), film overhovedet er. Juryen i Cannes var således meget passende nødt til at opfinde en helt ny pris – Special Palme d’Or! – til den franske veterans seneste opus. ‘The Image Book’ er da også hans nok mest abstrakte og kryptiske værk, men paradoksalt nok også et af de mest fri. En intens collage af billedrim, ordspil og ikke mindst lyd, med Godards cigar-rustne stemme i svimlende surround sound(!) guidende os gennem hans tankeprovokerende billedbog. Fikspunkterne er instruktørens yndlingsemner: (film)historie, billedpolitik, sproget og dets grænser, og hans interesse for den arabiske verden. En tilstandsrapport fra verden af i dag, filtreret gennem hjernen på den moderne films største ikonoklast.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: