SE FILMEN TIL CPH PIX

Det er ikke hver dag, man ser en Fjällräven-taske i en krigszone. Verden er da også vendt på hovedet i ‘Jimmie’: Der er krig i selveste Sverige, hvilket tvinger en far og søn ud på en ‘omvendt’ flygtningerejse ned gennem Europa. De nærmere omstændigheder kender vi ikke. For instruktør Jesper Ganslandt (‘Farvel Falkenberg’) vælger med en Terrence Malick-lignende impressionisme at zoome radikalt ind på barnets oplevelse. Resultatet er et smukt kaotisk filmsprog, der giver et bevægende indtryk af, hvordan flugten må se ud for en lille dreng i mødet med de grimmeste sider af den menneskelige natur. Det gode er her en skrøbelig størrelse, og spørgsmålet bliver hvor meget af den barnlige illusion om verden, der kan opretholdes, før realiteterne trænger sig på med ødelæggende kraft.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: