🎥🎥🎥🎥🎥

Det åbne spørgsmål i denne enormt flotte og også ret sjove film er, om Abigail, fremragende spillet af Emma Stone, er en beregnende bitch fra starten, som bare spiller sine kort rigtigt, eller om det er magten, der korrumperer hende. Det ene øjeblik synes jeg det ene, det andet øjeblik det andet. Og det er sgu nok Lanthimos‘ mening her – han er ikke en, der forærer os pointerne.

Den med dyrene

Hans forrige film, The Lobster, var både farligt fascinerende og virkelig væmmelig. Når jeg ind imellem kommer til at tænke på den, ved jeg stadig ikke rigtigt, hvad jeg skal mene. Tanken om at blive forvandlet til en hummer (siden fremkomsten af Jordan Peterson har jeg fået et lidt anstrengt forhold til hummere) eller et andet dyr, hvis man ikke får en kæreste på 45 dage, kan godt give mig koldsved!

Det britiske hof – en uudtømmelig kilde

En af aftenens forfilm var endnu en film om intriger, ballade, skandale og myrderier ved det britiske hof. Det er Mary Queen of Scots, der snart har premiere – tænk hvilken guldgrube det britiske kongehus har været for film- og tv-branchen! Men tilbage til The Favourite. Den foregår i det måske mest latterlige århundrede i forrige årtusinde, nemlig 1700-tallet, hvor klædedrager, parykker og udsmykning generelt var så opulent, at det simpelthen er kvalmende at se på. Og det spiller Lanthimos selvfølgelig på og gør karaktererne om muligt endnu mere latterlige, end de muligvis har set ud. Men tjekker man de forskellige historiske personer ud ved en billedsøgning, så bliver det tydeligt, at han ikke har skudt meget over målet, ligesom det bliver tydeligt, at filmen hviler relativt solidt på, hvad vi ved om Dronning Anne og hofsnogene omkring hende.

John_Churchill_Marlborough_porträtterad_av_Adriaen_van_der_Werff_(1659-1722)
Lord Marlborough

Hjernehjerte

Mit problem med Lanthimos’ film er, at de ikke går til mit hjerte, men kun til min hjerne. Jeg foretrækker film, der kan ramme mig begge steder. Det forhindrede dog ikke min kloge biograf-veninde og mig i at bruge en del tid på at diskutere ovennævnte spørgsmål og har heller ikke forhindret mig i at tænke videre over det i dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: