Kom Inger, vi skal i biografen

Scroll down to content

Fattigdom ødelægger mennesker

Nogle mennesker bliver moralsk ødelagte, nogle er i stand til at bevare en kerne af værdighed, empati og medmenneskelighed. Er det genetik? Deres opvækst? Begge dele? I filmen er mange af karaktererne flygtet fra Afrika og forskellige lande i Mellemøsten til Beirut i Libanon. Når disse mennesker er villige til at risikere alt for at kunne leve en ussel, ussel tilværelse som ‘non-entities’ i Beirut, hvad kommer de så ikke fra?

Et godt menneske

Jeg ville gerne have været et godt menneske, siger Zain, men Gud giver mig ikke lov. Selvom man kæmper og kæmper og kæmper, så nytter det intet, hvis man er vokset op et sted, hvor der ikke er en fungerende stat til at tage hånd om borgere, der ikke kan tage hånd om sig selv.

Zain

Er både navnet på hovedpersonen og på hovedrolleindehaveren i denne helt igennem utrolige, rørende og nødvendige libanesiske film, der helt fortjent vandt juryens pris i Cannes. Herunder ses Zains reaktion på det stående bifald han og instruktøren Nadine Labaki fik. I lighed med filmen selv, bringer det tårerne frem.

En blev reddet, millioner blev ikke

Zain bor nu i Norge og er i gang med at indhente sin manglende skolegang. Det glæder mig mere, end jeg kan sige. Men hvad med alle dem, der lever som ham? Eller dem som har fået krig som en ekstra bonus? Vi lader dem i stikken med vores manglende klimaindsats og vores hovedet-i-busken migrationspolitik. Det er det, det lykkes Nadine Labaki at sige så højt og tydeligt. Desværre tror jeg bare ikke, Inger & Co. ser den slags film. Men du kan se den!

Hvordan Labaki fandt Zain

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: