Instagram Top 10 på biograf-bloggen

Scroll down to content

1. PARASITE

2. ARETHA FRANKLIN – AMAZING GRACE

View this post on Instagram

FILM & MUSIK! Over to aftener, den 13. og den 14. januar 1972, indspillede Aretha Franklin sit album ‘Amazing Grace’ live med kor og publikum (inklusive en begejstret Mick Jagger) i Reverend James Clevelands New Bethel Baptist Church i Watts, Los Angeles. Sydney Pollack forevigede begivenheden, men filmen blev aldrig udsendt. Først nu… 47 år senere, året efter Aretha Franklins bortgang, er filmen blevet færdiggjort. Og hvilket pragtværk! ’En tour de force af himmelske dimensioner. Et smykkeskrin fyldt med spirituelle, uslebne diamanter,’ skrev Politikens Erik Jensen fra Europapremieren i Berlin. Se filmen fra torsdag i bl.a. @grandteatret. #arethafranklin #mickjagger #sydneypollack

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

3. JOJO RABBIT

View this post on Instagram

OSCAR NOMINERET! En skæv og charmerende, satirisk komedie med noget på hjerte: ‘Jojo Rabbit’ er Taika Waititis anti-hads satire, der med 2. Verdenskrig som bagtæppe følger den unge Hitlerjugend-dreng JoJo (Roman Griffin Davis), der opdager, at hans mor (Scarlett Johansson) skjuler en ung, jødisk pige (Thomasin McKenzie) på loftet. Med hjælp fra sin idiotiske fantasi-ven, Adolf Hitler (Taika Waititi), må JoJo konfrontere sin egen blinde nationalisme og sande, at hans verdensbillede ikke holder vand. Filmen vandt publikumsprisen ved Toronto International Film Festival. Premiere torsdag i bl.a. @grandteatret. #jojorabbit #scarlettjohanson #romangriffindavis #thomasinmckenzie #taikawaititi

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

4. THE CAVE

View this post on Instagram

'THE CAVE' HAR PREMIERE DEN 9. JANUAR: Oscar-nominerede Feras Fayyad (De sidste mænd i Aleppo) er tilbage med endnu et gribende filmisk værk fra Syrien – endda med feministisk kant. Filmens hovedperson er den kvindelige børnelæge Dr. Amani Ballour, som trods daglige bombardementer og kronisk mangel på udstyr og medicin får det hele til at hænge sammen på det underjordiske hospital i Ghouta udenfor Damaskus. Hun og kollegerne Samaher og Dr. Alaa har tilkæmpet sig retten til at praktisere på lige fod med de mandlige læger – og på anderledes lige vilkår, end hvad der ville være muligt, hvis de havde arbejdet i det patriarkalske system, som hersker over jorden. ‘The Cave’ vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto. Se filmen i bl.a. @grandteatret. #thecave #damaskus #syrien #ferasfayyad

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

5. HONEY BOY

View this post on Instagram

🍯 HONEY BOY: Shia LaBoeuf trækker på oplevelser fra sin egen opvækst og karriere i Alma Har’els vilde skildring af en ung skuespiller, der kæmper for at forliges med en traumatisk barndom og en voldelig far – spillet af LaBoeuf selv. Filmen følger to spor. Dels den unge stjerne Otis (Lucas Hedge), der efter en ulykke diagnosticeres med PTSD og dømmes til rehab. Og dels hans 12-årige yngre jeg (Noah Jupe), der bor på et nedslidt motel med sin far James (LaBoeuf), en krigsveteran, eks-rodeoklovn og tørlagt alkoholiker. Det er Otis, der bringer smør til brødet, og selvom James elsker sin søn, er han også plaget af misundelse og af sine egne urealiserede drømme. Han er en klovn uden scene, hvis bitterhed og voldelige vredesudbrud går ud over Otis, som gør sig hård i sin lille krop – og snart ryger flere smøger end sin far. Se filmen i bl.a. @grandteatret. #honeybee #shialabeouf #lucashedge #noahjupe

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

6. LES MISERABLES

View this post on Instagram

🇫🇷 UGENS PREMIERE: Victor Hugo har navngivet en af årets store sensationer fra filmfestivalen i Cannes, hvor ‘Les Misérables’ modtog juryens pris. Titlens ‘elendige’ befinder sig på begge sider af hegnet i dette stærke portræt af både politi og beboere i Paris’ ghettoer. Det starter med fejringen af Frankrigs VM-titel i fodbold på Champs Elysées, men glædesrusen er snart overstået. I forstaden Montfermeil, mindre end en time fra Eiffeltårnet – hvor handlingen i Hugos bog også foregik for 150 år siden – er det alvor. Politibetjenten Stéphane er ny i distriktet, men sættes hurtigt ind i sagerne af sine nye kolleger, Chris og Gwada, der ikke går af vejen for at bøje reglerne. Da politiet under en aktion filmes af en ung drengs drone, truer situationen med at eskalere, og ud over at levere et både fascinerende og indlevet blik på ghettoens rigt facetterede liv og magtbalancer, udvikler ‘Les Misérables’ sig også til en regulær neglebider. Se filmen i bl.a. @grandteatret. #lesmiserables #paris #france

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

7. DE SÆRLIGE

View this post on Instagram

Duoen Olivier Nakache og Éric Toledano stod med ‘De urørlige’ fra 2011 bag fransk films største publikumssucces nogensinde. Nu er makkerparret klar med hvad man bedst kan beskrive som en social (og socialt indigneret) komedie med hjertet på rette sted. Vincent Cassel og Reda Kateb spiller to mænd, der har viet deres liv til at hjælpe udsatte unge i Paris – helt præcis autister, som har svært ved at gebærde sig i samfundet og derfor har brug for mere end én hjælpende hånd. Instruktørernes tæft for rappe replikker og højt humør fornægter sig heller ikke i denne ombæring, men det er ikke bare sjov, for de sociale realiteter skildres med så stor indlevelse og empati, at ikke et øje vil være tørt, når først vi når til slutteksterne. – OBS! Vises i aften til Franske Film Mandage kl. 19! Visningen i Grand Teatret er udsolgt, men der er altid uafhentede billetter. #grandteatret #oliviernakache #erictoledano #deurørlige #vincentcassel #redakateb #paris #franskefilmmandage

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

8. MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE

View this post on Instagram

FILM & MUSIK: Leonard Cohen mødte sin norske muse Marianne Ihlen på en græsk klippeø i starten af 1960'erne. Her kæmpede den unge Cohen med sine forfatterdrømme, og Marianne kæmpede med et forlist ægteskab, alene med sin lille søn. Det blev begyndelsen til en mytisk kærlighedshistorie – og til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire', da Cohen senere skiftede spor og blev sanger. Et tumularisk, men tæt forhold, der fulgte dem hele livet. Gennem gamle filmklip og interviews opruller den britiske doku-veteran Nick Broomfield den smukke og ærke-romantiske historie lige til sidste, hjerteskærende linie. Se MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE I de danske biografer nu. #leonardcohen #marianneihlen

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

9. SORRY WE MISSED YOU

View this post on Instagram

SORRY WE MISSED YOU: Socialrealismens mester, Ken Loach, leverer atter en varmt syngende lussing af en film om almindelige menneskers levevilkår. Ægteparret Ricky og Abby slider for at forsørge deres familie med to børn. I sit job som SOSU- assistent forsøger Abby at give ældre borgere en smule værdighed. Eftersom det kun er lykkedes Ricky at få småjobs, anskaffer han sig en varevogn i forhåbning om at kørsel for et fragtfirma vil give familien bedre muligheder. Men han indser gradvist, at arbejdsgiverens regler er umulige at leve op til. Som altid formår Ken Loach at afbalancere den sociale indignation med rige doser hjertevarme og humor. Husk at se den vigtigste film i 2019, mens den endnu går i biografen. @grandteatret har den stadig på programmet. #kenloach #sorrywemissedyou #grandteatret

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

10. EN HVID, HVID DAG

View this post on Instagram

FORPREMIERE: I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for ganske nylig døde i et trafikuheld. Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare, men også sine allernærmeste. ’En hvid, hvid dag’ er en snurrig fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed – instrueret af islandske Hlynur Pálmason, som debuterede på dansk med ’Vinterbrødre’. Filmens hovedrolleindehaver, Ingvar E. Sigurðsson (’Om Heste og Mænd’), vandt pris i Cannes, hvor filmen havde verdenspremiere. Se filmen i dag kl. 16:40 i @grandteatret. #enhvidhviddag #vinterbrødre

A post shared by @biografdk (@biografdk) on

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: