🆕 SÆRFORESTILLINGER: Det kan virke usædvanligt at se den feministiske instruktør Jane Campion tackle en sĂĄ maskulin genre som Western, men den mĂĄde, hvorpĂĄ hun subtilt undergraver sit materiale her, er lige sĂĄ spektakulær som det landskab og bjergudsigt, hun producerer. Afledt af en praktisk talt ukendt roman fra 1967 af Thomas Savage, virker historien bekendt ved første øjekast: to meget forskellige, men symbiotiske brødre Phil og George, der ejer en farm i Montana, bliver viklet ind i en række langsomt eskalerende stridigheder, da en af dem hjembringer en kone, Rose, og hendes unge søn Peter, hvis generthed og manerer bliver brutalt hĂĄnet af de macho gĂĄrdmænd. Men magtbalancen bliver ved med at skifte. ‘The Power of the Dog’ er en film fuld af vidundere, overraskelser og chok, positivt forstærket af skuespillet (de fire centrale karakterer er blandt de mest pletfri – og ogsĂĄ mærkeligste – kunstnere i den moderne engelsksprogede biografverden) og af Jonny Greenwoods foruroligende futuristiske partitur. Der er gĂĄet 12 ĂĄr efter hendes sidste biograffilm, sĂĄ Jane Campions tilbagevenden til biograferne giver anledning til entusiasme: ‘The Power of the Dog’ er intet mindre end et mesterværk. Se THE POWER OF THE DOG fra torsdag til søndag i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: