ūüßó BJERGBESTIGNING: Mens klatresporten bev√¶ger sig fra niche til mainstream, klatrer Marc-Andr√© Leclerc alene, langt v√¶k fra rampelyset. P√• fjerne bjergsider foretager den 23-√•rige frie fugl nogle af de dristigste soloklatringer nogensinde. Uden at tiltr√¶kke sig den helt store opm√¶rksomhed. Marc-Andr√© Leclercs metode er selve essensen af et soloeventyr: ingen kameraer, ingen reb, ingen fejlmargin. Fascineret af Marc-Andr√© Leclercs stilf√¶rdige bedrifter g√•r instrukt√łr Peter Mortimer (The Dawn Wall) i gang med at lave en film om den canadiske soloklatrer. Men han er sv√¶r at stille skarpt p√•. Nomadeagtig og mediesky som han er, har han hverken telefon eller bil, og han indvier kun t√łvende filmholdet i sin rene, uforfalskede klatrevision. Peter Mortimer har sv√¶rt ved at holde trit, og Marc-Andr√© Leclercs klatringer bliver mere ambiti√łse og dristige. Eliteklatrere er forbl√łffede over hans resultater, mens andre frygter, at han l√łber for store risici. Marc-Andr√© Leclerc drager ud p√• et historisk eventyr i Patagonien, som kommer til at omdefinere, hvad der er muligt i soloklatring. ‚ÄėThe Alpinist‚Äô er en intim dokumentarfilm om en vision√¶r klatrer, som f√łlger sin passion og drager den yderste konsekvens. Se filmen hver morgen kl. 9:30 fra den 27. januar og en uge frem med en gratis kop varm filterkaffe i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: