🇫🇷 FRANSKE FILM MANDAGE: Denne sugende smukke animationsfilm for voksne – Le Monde-tegneren Aurels filmdebut – følger vi i tilbageblik kunstneren og oprøreren Joseps tid i en fransk fangelejr efter flugten i 1939 fra Franco-tidens fascistiske Spanien. Josep havde et utroligt liv – efter flugten fra Spanien og tiden i Frankrig, havnede han i Mexico, hvor han blev Frida Kahlos elsker. Derefter kom han til New York, hvor han hængte ud med kunstnere som Rothko og Pollock og arbejdede for produktioner i Hollywood. Filmen, der vandt en César for bedste animationsfilm og var udvalgt til Cannesfestivalen i 2020, er en hyldest til kunsten og venskabet – Josep kan nemlig kun tegne i fangelejren, fordi han knytter bånd til en fransk gendarm – filmens aldrende fortæller – som sørger for at forsyne sin ven med papir og blyanter. Se JOSEP mandag kl. 19 i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: