Sparkling – Champagnens historie

Scroll down to content

🍾 MORGENBIO: En berusende kærlighedserklæring til den sprudlende glæde og fornøjelse det er at nyde champagne og engelsk mousserende vin! Mød Stephen Fry, Oz Clark, Vitalie Taittinger og Bruno Paillard. Og besøg champagnehuse som Pol Roger (Churchill siges at have drukket over 40,000 flasker i sit liv), Bollinger (fra James Bond-filmene), Piper-Heidsieck (Marilyn Monroes foretrukne), Taittinger, rapperen JAY-Z’s Armand de Brignac, Moet & Chandon, Cristal, Veuve Clicquot og Hendes Majestæt dronning Elizabeth 2’s mousserende vin fra Windsor Great Park. Historien gĂĄr helt tilbage til den franske munk Dom Perignon, der ved et tilfælde opfandt champagnen. Men instruktøren spørger ogsĂĄ, om ikke englænderne opfandt champagnen ĂĄrtier før Dom Perignon. Filmen ser ogsĂĄ pĂĄ klima-forandringernes konsekvenser, for temperaturerne i champagne regionen er ved at blive for høje til champagnefremstilling, og store champagnehuse som Pommery og Taittinger har – Gud forbyde – købt og beplantet store landomrĂĄder i det sydlige England. Se SPARKLING – CHAMPAGNENS HISTORIE hver morgen kl. 9:30 i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: