🇮🇹 CINEMA MADE IN ITALY: Den nye film af veteranen Paolo Taviani (uden broderen Vittorio, som døde for fire år siden) er en smuk, indfølt hyldest til forfatteren Luigi Pirandello, som vandt Nobel-prisen i 1934 – kun to år inden sin død. Filmen præsenterer os for forfatteren på sit dødsleje – og følger siden hans aske, som blev beslaglagt af fascisterne i Rom og først blev bragt hjem til forfatterens hjemby, Agrigento på Sicilien, efter Anden Verdenskrig. Som coda afsluttes med en filmatisering af en Pirandello-novelle, der udspiller i Brooklyn, New York. ’Leonora addio’ var nomineret til Guldbjørnen i Berlin, hvor filmen modtog de internationale filmkritikeres pris for bedste film i konkurrence-programmet. Se filmen i aften kl. 19 i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: