Det romantiske drama ‘Kysset’ udspiller sig i 1913, hvor rygterne om en verdenskrig truer freden i Europa.

Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard, der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Men dette bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed.

Han får stor medlidenhed for Edith, mens hun forelsker sig hovedkulds i Anton. Medynk og stolthed gør at han kan ikke være ærlig overfor hende, og langsomt synker han dybere og dybere ned i sine egne løgne og løfter.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939, som Oscar-vinder Bille August selv har skrevet det danske manuskript til. På rollelisten genforenes instruktøren med Esben Smed, der spillede titelrollen i Bille Augusts ‘Lykke-Per’. Clara Rosager, Lars Mikkelsen og David Dencik medvirker også. 

Se filmen fra den 23. februar i bl.a. Grand Teatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: