🇫🇷 FRANSKE FILM MANDAGE: Veteranerne ruller sig ud i denne spritfriske Simenon-filmatisering – instrueret af Patrice Leconte med GĂ©rard Depardieu i titelrollen. Den rutinerede politikommissær Maigret sættes pĂĄ en mordsag. En ung kvinde er fundet myrdet pĂĄ et lille torv i Paris, og efterforskningen blotlægger en tragisk baggrundshistorie, der vækker mørke minder hos politikommissæren. Georges Simenons klassiske detektiv er portrætteret pĂĄ film mange gange før, men de franske kritikere var hurtige til at udrĂĄbe Lecontes ’Maigret’ som særligt tro mod forlægget. Og ikke overraskende fremmanes 1950’ernes glamourøse natteliv i Paris med maksimalt tryk pĂĄ stemningsfuldheden – hvad enten vi færdes blandt velklædte bedsteborgere, demimonder eller arbejderkvarterernes baggĂĄrdspumaer. NB: Engelske undertekster (og ikke – som i trykt program – svenske). Se filmen i aften kl. 19 i @grandteatret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: