Egon Schiele: Tod und Mädchen

Scroll down to content

SE FILMEN TIL TYSKE FILMDAGE

Egon Schiele er berømt i vor tid, men den østrigske kunstner først og fremmest var berygtet i sin egen, korte levetid, som kulminerede op til og under Første Verdenskrig. Schieles radikale og for tiden yderst eksplicitte malerier skandaliserede Wiens spidsborgere, men høstede anerkendelse fra kolleger som mentoren Gustav Klimt, der godt kunne se, at noget helt særligt var på færde. Schieles privatliv var heller ikke helt efter bogen. Som filmen giver frapperende indblik i, så var det kvinderne, der styrede hans liv, ikke mindst hans søster og første muse, Gerti, og den 17-årige Wally, som sad model til et af hans mest kendte malerier.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: