SE FILMEN TIL TYSKE FILMDAGE

‘Hitlers Hollywood’ er Rüdiger Suchslands opfølger til det filmhistoriske skattekammer i ‘Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen’, som vi viste for et par år siden. Nu er instruktøren trådt et skridt videre ind i filmhistorien for at finde rede i alt det, som filmkunsten godt ved, men som vi andre ikke selv er klar over. Det Tredje Riges filmindustri var heftigt censureret, men ikke desto mindre en drømmefabrik, der godt kunne konkurrere med Hollywood. Den tyske filmindustri havde sine helt egne stjerner og leverede i perioden 1933 til 1945 over tusind film, hvoraf kun få var regulære propagandafilm, men hvor langt de fleste arbejdede med en fordækt, politisk dagsorden. Rüdiger Suchslands dokumentar stiller skarpt på hovednumrene, men går også tematisk til værks.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: